İZMİR FRANSA VİZESİ DANIŞMANLIĞI

Fransa Vize Başvurusu

VİZE ALMAK SİZİN İÇİN ARTIK ÇOK KOLAY

Siz Keyfinize Bakın, Vize işi bizde!

Fransa vizesi işlemlerinizi Fransa Vize Merkezi danışmanlığında gerçekleştirmek için hemen temsilcilerimizi arayarak güncel evrak listesini talep edin. Fransa vizesi için gereken evrak listesi, Fransa vizesi ücreti ve prosedüre dair bütün işlemleri bilgilendirme e-postasında bulacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahate çıkmadan önce gidiş nedenine göre bir vizeye sahip olmaları gerekir. Fransa, Schengen Anlaşmasına taraf olduğu için yapılan vize taleplerinde Schengen Vizesi veriyor.

7/24 Destek

Uzman vize danışmanlarımız 7/24 sizlere destek olmak için çalışıyor.

Hızlı ve Güvenilir

Kişilere ve durumunuza özel vize danışmanlığı çözümleri sağlıyoruz.

Sektördeki Tecrübe

Sektördeki uzun yıllardır tecrübemiz ile birlikte en doğru başvuruyu yapmanızı sağlayacağız.

Fransa Schengen Vizesi

Fransa’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa vize başvurusu almak için önce belirledikleri seyahat amacına göre bir vize türüne başvurmaları gerekir. Ülkede en fazla 90 güne kadar bulunacak olanlar kısa süreli Fransa Schengen Vizesi için başvuru yapacaklar.

Her vize çeşidinde hem ortak hem de her biri için bazı farklı belgeler olabilir. Bu nedenle hazırlık süreci dikkatli ve istendiği şekilde en doğru şekilde yapılmalıdır

Fransa Vizesi Hakkında

Fransa’ya yapılacak vize başvuruları için izlenmesi gereken belirli aşamalar bulunuyor. Önce seyahat amacı belirlenmeli. Daha sonra buna uygun vize türüne başvuru için hazırlanması gereken belgeler tespit edilmeli. Bir sonraki aşamada bu belgeler tamamlanmalıdır.

Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan bu belgelerin Fransa Konsolosluğuna sunulması için Vize Merkezi gibi bir aracı danışmanlık kuruma iletilmeli. Zira Türkiye’deki Fransa temsilcilikleri doğrudan şahıs başvurusu kabul etmez

Fransa Vize Detayları

Fransa Vize başvurusunda pek çok belgenin hazırlanması gerekir. Bunların arasında ise en önemlilerinden biri Fransa Vize Başvuru Formu. Bu form, Fransa Konsolosluğu tarafından hazırlanır ve doldurulması zorunludur. İçeriği ise vize başvurusu ile ilgili bilgiler ve kişisel bilgilerden oluşuyor. Her harfinin en doğru şekilde doldurulması gerekli olan belgede istenen bilgiler tek tek açıkça belirtilmiştir. Yazılan bilgiler diğer temin edilecek evraklarla doğrulaması gerekir. Zira en ufak uyumsuzlukta vize talebi reddediliyor.

Fransa’ya gitmek için başvuru yapılabilen pek çok vize türü bulunuyor ve her başvuru türü için hem aynı temel belgeler hem de başvuru sahibinin sosyal konumuna göre farklı evrakların temin edilmesi isteniyor. Ana belgeler arasında pasaportun hasarsız ve güncel olması, kimlik fotokopisi, istenen şekilde çekilmiş biometrik fotoğraflar, ülkeye gidiş ve dönüş tarihlerini onaylayan konaklama ve ulaşım bilgileri ve yolculuk için mali olarak yeterli olunduğunu gösteren finansal bilgiler bulunuyor. 

 

Bunların dışında hazırlanması istenen mesleki belgeler başvuru sahibi hakkında destekleyici bilgi olarak talep ediliyor. Artık çalışmayanlardan emeklilik belgesi, sigortalılardan bunu kanıtlayan veya şirket sahiplerinden bu konumlarını onaylayan belgeler de başvuru dosyasına eklenmeli. Öğrenci belgesi veya davetiye de bazı vize türlerinin alınması için gerekli olabiliyor.

Türkiye’de iki adet resmi Fransa temsilciliği bulunuyor. Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Fransa için vize başvurusu yapacak olanlar dosyalarını sadece bu kurumlara iletmesi gerekir. Ancak bu merkezler doğrudan vize başvurularını kabul etmiyor. Bu görev akredite edilen şirketlere devredilmiş. Aynı şekilde yetkinin verildiği seyahat acenteleri da kişiler adına vize başvurusunda bulunabiliyor.

Fransa’ya gitmek isteyenler, vize talebinde bulunmadan önce seyahatin amacını belirlemelidir. Vize başvurusu bu karara göre yapılır. Zira yapılacak başvuru talebinin türüne göre temin edilmesi istenecek bazı belgeler de farklı olacaktır.

Fransa’ya alınabilecek vizeler ikiye ayrılıyor. Kısa süreli olanlar 90 güne kadar olan seyahatler için talep edilebiliyor.  Bu durumlar ise turistik bir gezi ise Fransa Turistik Vize, fuar veya iş görüşmesi gibi iş amaçlı bir seyahat ise Fransa Ticari Vize ve bu ülkede yaşayan bir akrabanın gönderdiği davetiye ile gidilirse Fransa Aile Ziyaret Vizesi olabiliyor.

Ülkede yaşayan ailenin yanına taşınmak isteyen, Fransa’da çalışacak olan veya bu ülkede eğitim görecek olanlar ise uzun süreli vize, yani 90 günden fazla konaklama izni veren vize almaları gerekir.

Fransa vizesi ile Fransa’nın uyguladığı vize politikasına uygun bir şekilde başka ülkelere de gidilebiliyor. Ancak vizenin veriliş nedeni olan bu ülkeye alındığı halde amacına uygun halde kullanılmaması tekrar vize alınmasına engel olabilir. Fransa’ya alınan bir turistik vize ile bu hak kullanılmadan veya çok kısa süre konakladıktan sonra başka bir Schengen ülkesine geçilmesi yetkili makamlar tarafından vizenin doğru bir şekilde kullanılmadığı olarak değerlendirilir. Temelde tüm Schengen ülkelerinde kullanılabilen Fransa Vizesi, pratikte bu kolaylığın yanlış bir şekilde uygulanmasıyla başvuru sahibi için sonraki yıllarda yapacağı taleplerde ret olarak yansıyabilir.

Fransa vizesine başvuranlar, vize işlemlerini tamamlayabilmesi için parmak izlerinin Vize Bilgi Sistemi’ne (Visa Information System – VIS) kayıtlı olması gerekir. Her insanın kendine özgü biyolojik bir iz taşıdığı parmaklar son yıllarda ek bir güvenlik tedbiri pasaport ve vize işlemlerine uyarlandı. Birçok Avrupa ve dünya ülkesinde kullanılan parmak izi taraması kişilerin biyolojik kimliği olarak da kullanılıyor. 

 

Biometrik Parmak İzi kaydı tüm Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Schengen Anlaşması’na katılan diğer ülkelerde kullanılıyor. İşlem dijital bir tarayıcı aracılığıyla yapılıyor ve verilen parmak izi sıkı bir şekilde hem dijital ortamda hem de yasala kapsamında korunuyor ve kimseyle paylaşılmıyor.

 


Taramanın yapılabilmesi için parmakta kesik ve yanık gibi fiziksel hasarlar ile kına gibi izin alınmasını engelleyici unsurla olmamalı. Parmak izi veremeyecek kadar fiziksel engelli kişiler durumlarını destekleyen bir doktor raporu ile bunu onaylamalılar. 12 yaşından küçük çocuklar biometri işleminden muaf tutulurlar. Ayrıca daha önce Schengen vizesi alan ve parmak izi veren kişiler, VIS ibareli vizelerini ibraz ettiklerinde ve bu veri beş (5) yıldan daha eski olmaması şartıyla tekrar parmak izi taraması yapmaları gerekmez.

Eğitim amaçlı Fransa’ya gitmek isteyen öğrenciler uzun süreli vize başvurusu yapmalı. Avrupa Birliğinin başlattığı ve öğrencilerin başka bir ülkede eğitim almalarını sağlayan Erasmus Programı’na katılacak olan Türkiye vatandaşı öğrenciler de buna dâhiller.  Belirli şartları karşıladıkları zaman bu programa dâhil olan kişiler Fransa Öğrenci Vizesi başvurusu yaparken bu durumlarını çeşitli belgelerle kanıtlamaları istenir. Erasmus Vize işlemlerini tamamlama sorumluluğu başvuruyu yapacak olan öğrenciye aittir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına mesleklerine göre farklı haklar tanıyan pasaportlar verilebiliyor. Bu pasaportlara ise farklı ülkeler farklı vize uygulamaları yapabiliyor. Fransa, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarından vize talep eder. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla, Fransa’ya yapacakları seyahatlerde vize almaları gerekmez.

Bizimle İletişime Geçin

Vize başvurusu ve diğer tüm sorularınız için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz

Whatsapp Destek
0(232) 700 19 11